Tweemaal over liefde

laitman_591Vraag: Een gewoon mens begrijpt de aardse manifestatie van de liefde van een moeder voor haar kinderen. Kan hij hier iets van leren in verband met het bereiken van spirituele liefde?

Antwoord: Ik raad je aan om je niet met psychologie bezig te houden, met name niet als het gaat over een moeder en haar kinderen. Ik geef dit voorbeeld vaak, maar alleen omdat het realistisch is, verder niet. De liefde die wij met elkaar bereiken in de groep lijkt daar helemaal niet op. Het is iets bijzonders, gebouwd op het evenwicht tussen tegenstellingen.

Vraag: Betekent dit, dat wat een mens uit levenservaring weet over liefde en haat, niets te maken heeft met de liefde waar Kabbalah over spreekt? Waarom hebben Kabbalisten dan geen ander woord gekozen om dit concept te beschrijven?

Antwoord: Om de Hoge Wereld uit te leggen, gebruiken Kabbalisten de taal van onze egoïstische wereld, wij noemen dat de “taal van de vertakkingen”. Het kan niet op een andere manier. Wij nemen de definities van objecten en verschijnselen van onze wereld en met behulp daarvan beschrijven wij de Hoge Wereld als een wereld, die bestaat op basis van het evenwicht tussen twee tegengestelde eigenschappen. Onze wereld is totaal anders.

Wij moeten ons uiterste best doen om met elkaar de juiste interactie te vinden, zodat wij op die manier leren begrijpen waaruit de juiste spirituele relatie en liefde bestaan.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 8/6/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed