Hoe wij onsterfelijk worden

Laitman_712.03Opmerking: De mensheid heeft altijd geprobeerd te begrijpen wat een ziel is, waarom mensen verschillend reageren op dingen, waarom men de wereld op een bepaalde manier waarneemt en niet anders. Omdat men dit ging bestuderen, ontstond de ontwikkeling van de psychologie.

Mijn commentaar: Kabbalisten hebben duizenden jarenlang heel serieus bestudeerd wat een ziel is en zij hebben het antwoord daarop verkregen. Zij deden niet alleen onderzoek en schreven boeken, maar zij onthulden het antwoord door hun eigen ervaring, op een absoluut zuivere wijze.

Maar aangezien de mensheid de ziel niet kon bereiken, werden er religies bedacht die de mens onsterfelijkheid beloofden als hij in deze wereld bepaalde handelingen zou verrichten.

Om onsterfelijk te worden, moeten wij echter ons egoïsme achter ons laten, want het vernietigt ons, het slokt ons op. Als wij erboven uitstijgen, verkrijgen wij de eigenschap van geven, wij treden de volgende dimensie binnen en dan gaan wij werkelijk onsterfelijkheid voelen

Een mens kan dit in onze wereld, in het leven hier en nu bereiken, hij hoeft zeker niet te sterven om dit te ervaren. Dit is het doel van Kabbalah. Bestudeer het, dan zal je zien hoezeer dit binnen handbereik kan zijn voor je.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/3/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed