De essentie van het spirituele werk

Laitman_101Alle staten die wij in het spirituele werk meemaken, zijn vormen van onze verbinding met de Schepper; iedere keer zijn ze anders. Hoewel het lijkt alsof we op ons werk zijn of in ons gezin, thuis of op straat, ergens heen gaan, ergens naartoe vliegen, het is een spel dat in onze verbeelding plaatsvindt.

In werkelijkheid zijn het afbeeldingen van onze verbinding met de Schepper die verschillende vormen aannemen door middel van uiterlijke omstandigheden. Er bestaat niets anders!

Daarom bestaat al mijn werk eruit om de ware staat vast te stellen: om namelijk te gaan begrijpen dat ik in verbinding met de Schepper sta en dat ik allereerst Hem moet ontdekken, Degene die deze situatie voor mij creëert, want ik moet tenslotte de staat bereiken van “Er is geen ander dan Hij”.

Ik moet vaststellen dat Hij werkelijk Degene is die deze situatie voor mij heeft gearrangeerd. Hij regelde het zo en gaf dit aan mij zodat ik – gebaseerd op alle feiten die nu beschikbaar zijn en naar de mate waarin het gebroken zijn aan mij wordt onthuld – ga vaststellen dat alles van Hem komt, beginnend met de voorbereiding en eindigend met de staat waarin ik mij met de Schepper verbind, voor zover ik het op dat moment kan.

Dit is ons werk.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 11/22/17, Lesson on Topic: “The Hardening of the Heart at the Entrance to Ibur (Conception)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: