Wie bepaalt wat er in de wereld gebeurt?

laitman_263Vraag van  Facebook: Wat voor gevoel hebt u over de Verenigde Staten? Veel mensen zeggen dat de VS catastrofen verdienen, dat iets dergelijks noodzakelijk is en dat deze zaak zo snel mogelijk afgehandeld moet worden.

Antwoord: Daar houd ik me niet mee bezig, want alles wat wij in de wereld zien, komt uit één enkele Kracht voort: de Schepper. Hij bepaalt alles: Hij maakt de verschillende landen meer of minder belangrijk, evenals volkeren en werelddelen, Hij stuurt orkanen en aardbevingen, laat kernreactoren exploderen, etc.

Zo werkt het hoge Bestuur, het wil ons door elkaar schudden en ons tot de orde roepen, zodat wij een beetje wakker worden en ermee ophouden om ons steeds in onze eigen dwaasheden onder te dompelen.

Daarom valt er niemand iets kwalijk te nemen, noch de VS, noch Rusland, niemand. Alles wordt door de Schepper bepaald. In Kabbalistische bronnen staat geschreven dat de harten van degenen die de wereld besturen zich in de handen van de Schepper bevinden. Daarom heb ik geen mening, noch kritisch, noch goedkeurend, over geen enkel systeem en over geen enkele regering.

Ik ben van mening dat wij allemaal, als kleine kinderen, moeten gaan zitten en het systeem van het hoge Bestuur moeten gaan bestuderen, alleen dan zullen we gaan beseffen dat wij dit werkelijk nodig hebben

Dan moeten allereerst degenen die deze wereld regeren gaan zitten en deze wetenschap grondig gaan bestuderen, want zij geven de handelingen van de Schepper aan ons door. Ik hoop van harte dat zij naar dit advies zullen luisteren, dan zal de wereld in een staat van rust kunnen komen, want dan zal het hoge Bestuur begrepen worden en zal men in overeenstemming met dat Bestuur gaan handelen..

From KabTV’s “News with Michael Laitman,” 10/2/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed