Waarom worden wij door de natuur gestraft? Deel 2

laitman_765.1Vraag: Wat is er zo bijzonder aan de ecologische situatie van tegenwoordig? Wat is het verschil tussen een aardbeving of een vulkaanuitbarsting die nu plaatsvindt of hetzelfde natuurverschijnsel dat twee-, driehonderd jaar geleden heeft plaatsgevonden?

Antwoord: De oorzaak van deze natuurrampen is verschillend. Duizend jaar geleden was de oorzaak van een aardbeving iets wat deel uitmaakte van het natuurlijke evolutieproces, de bedoeling was dat wij ons daardoor verder zouden ontwikkelen en dat de natuur in evenwicht gebracht werd.

Deze oorzaak kwam uit de kracht van de natuur zelf, nu is de oorzaak echter onze nalatigheid. In plaats van alle delen van de natuur met elkaar te verbinden, veroorzaakt de mens een wereldwijde afscheiding,

Tot nu toe oefende de natuur druk op ons uit om alle niveaus – het minerale, vegetatieve, animale en menselijke – tot een zekere hoogte te ontwikkelen. Dit vooraf vastgelegde niveau van ontwikkeling hebben wij nu al bereikt en wij zijn de fase ingegaan van de zogenoemde “integrale mensheid”.

De wereld is een klein dorp geworden waarin iedereen met elkaar verbonden is, nu zijn we zelf verantwoordelijk voor het handhaven van de balans in de natuur. Het resultaat is dat elk probleem dat door gebrek aan evenwicht veroorzaakt wordt, naar een incorrect gedrag van ons verwijst.

Vroeger konden we zeggen dat orkanen en aardbevingen ons ertoe aanzetten om de technologie en de economie te ontwikkelen, nu voelen wij ons er echter alleen maar machteloos onder. Het is niet meer voldoende om op natuurrampen te reageren met het ontwikkelen van technologie; in onze tijd zijn er sociale veranderingen nodig, de correctie van onze sociale verbindingen is noodzakelijk. Als wij niet op de juiste manier reageren, verergeren wij de situatie alleen maar.

From KabTV’s “A New Life” 10/10/17

Video in het Engels

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: