Luiheid: een prachtige eigenschap

laitman_564Vraag: Wat is de spirituele wortel van luiheid?

Antwoord: Luiheid is een prachtige eigenschap! Ik raad jullie werkelijk aan om luier te worden, dan doe je minder stomme dingen. Luiheid is namelijk de correcte afweging van de mate waarin een bepaalde handeling noodzakelijk is.

Vraag: Wat moet je doen als je geen kracht hebt en je daardoor te lui bent om de noodzakelijke dingen te doen, dingen die belangrijk zijn?

Antwoord: Dan zijn ze dus eigenlijk niet zo belangrijk en noodzakelijk. Daarom staat er geschreven: “Je kunt beter stilzitten en niets doen.” Ga denken, lezen en proberen om dit te internaliseren: daarvoor ben je geboren, niet om heel veel fysieke handelingen uit te voeren die onze wereld alleen maar vervuilen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/9/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed