Kabbalah is de methode om de Schepper te onthullen

laitman_563Vraag: Wie heeft de wijsheid die wij bestuderen “Kabbalah” genoemd? Verwijst dit woord naar de tijd waarin Het Boek De Zohar is geschreven?

Antwoord: Het woord Kabbalah komt voor het eerst in een boek van Abraham voor. Het betekent ontvangen, want de belangrijkste eigenschap van de geschapen materie is ontvangen. De Wijsheid van Kabbalah bedoelt daarmee een specifieke eigenschap, namelijk het ontvangen van de onthulling van de Schepper.

Vraag: Betekent dit dat termen als “de wetenschap van Kabbalah” en “de Wijsheid van Kabbalah” al in de periode van de Eerste Tempel bekend waren?

Antwoord: Nog veel eerder, ongeveer 1500 jaar voor de bouw van de Eerste Tempel. En of het daarvoor ook zo was, kan ik niet met zekerheid zeggen.

Verder is het zo dat er veel boeken uit de periode tussen Adam en Abraham verloren zijn geraakt. Wij hebben ze niet nodig, daarom zijn ze langzamerhand verdwenen. Wij kennen de boeken die door Abraham, Isaak en Jacob zijn geschreven niet, op één uitzondering na: Sefer Yetzirah (het Boek van de Schepping) van Abraham. Rambam (Maimonides) schrijft dat Abraham veel boeken heeft geschreven, wij weten echter niet waar ze zijn.

Vraag: Is Kabbalah een methode of een boek?

Antwoord: Kabbalah is de methode voor de onthulling van de Schepper. De Torah – van het woord “Ohr – Lichtis de kennis van het Hoge Licht. En de overige boeken: de Mishna, de Talmoed, en andere heilige geschriften, zijn een aanvulling op de Torah, commentaren, etc. Het Boek De Zohar is ook een commentaar op de Torah.

Al deze boeken worden samen de Torah genoemd, namelijk de instructie voor het onthullen van het Hoge Licht.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/4/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed