Je lotsbestemming veranderen

Laitman_712.03Vraag: U zegt dat je je lotsbestemming kunt veranderen door Kabbalah te studeren. Is dat wel nodig?

Antwoord: Ja, dat is zeker nodig. Wij bevinden ons nu op het niveau van een onontkoombaar bestaan. We kunnen het niet eens een animaal bestaan noemen, het is veel lager, want een dier stelt geen vragen over de zin van het leven.

Als wij eenmaal zulke vragen gaan stellen, hebben we de mogelijkheid om met de hulp daarvan op te stijgen naar het niveau van absolute vrijheid, bevrijding van de dood, van het fysieke leven en van het benauwende kader van ons huidige bestaan. Het is de bevrijding van een situatie waarin wij onder de een of andere speciale controle staan, de bevrijding van beperkingen, onvrijheid, etc. Dit betekent dat jij het voor het zeggen krijgt.

Op deze manier krijgt eenieder van ons het voor het zeggen doordat wij het vermogen om te geven bereiken. Dan kan je zeggen: “Dat is een illusie, hoe kan iedereen het voor het zeggen hebben?” Het is echter zo omdat wij ervaren dat we ons in een andere, spirituele ruimte bevinden.

Vraag: Veranderen we hierdoor onze lotsbestemming?

Antwoord: Natuurlijk. Ons lot ligt in onze handen. Wij kunnen niet alleen ons fysieke leven veranderen, maar ook een bestemming waar we nog niets van weten, de fasen waar we nog doorheen moeten gaan.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/2/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: