Houd jezelf voor de gek

laitman_942Vraag: Wat moeten we doen als iemand in de groep moedwillig tegen eenheid ingaat.

Antwoord: In ieder mens is een egoïstische kracht aanwezig waardoor hij afkeer heeft van anderen, die kracht leidt hem om de tuin en haalt het belang van verbinding omlaag.

Wij kunnen zo vaak als we willen zeggen: “Ja, ik moet dat echt doen, ik kan er niet omheen, ik ga er iets aan doen,” maar dan in de praktijk toch niets doen. Uiteindelijk kan ik mezelf niet forceren om mij voor de vrienden te openen en mij met hen te gaan verbinden.

Dit betekent dat wij moeten proberen om omstandigheden te scheppen waarin de vrienden mij ertoe noodzaken om actie te ondernemen.

Wij moeten dus niet alleen begrip opbrengen voor degenen die een sterke weerstand hebben tegen de groep, maar ook het egoïsme bestrijden. Je met de groep verbinden is het grootste probleem. Het egoïsme wijkt niet van zijn plaats.

Sommige mensen hebben een ander probleem. Uiterlijk kunnen zij zich gemakkelijk verbinden. Zij vinden het makkelijk om te huggen en te zingen. Maar zij kunnen de innerlijke barrière niet overwinnen. Bovendien voelen zij niet eens dat deze barrière in hen aanwezig is.

In elke fase heeft iedereen dus zijn eigen obstakels. Wat je eraan kunt doen? Probeer jezelf voor de gek te houden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/30/16

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed