Het Hogere vanuit onze wereld bereiken

laitman_427.02Opmerking: In de oorspronkelijke bronnen staat geschreven: “Er is hier beneden geen enkel grassprietje zonder een engel erboven die het aanraakt en zegt: ‘Groei!’”

Antwoord: Zo is het ook. Alles wat er in onze wereld gebeurt, materialiseert zich volgens een speciale richting en een speciale invloed vanuit de hoge wereld.

Wij kunnen deze invloeden echter niet traceren. Wij kunnen niet zeggen door welke oorsprong, welke kracht in de hoge wereld, onze wereld beïnvloed wordt en wat het speciale effect is dat deze kracht wil realiseren. Wij zien de hoge wereld niet, wij begrijpen het programma en de invloed ervan op ons niet.

Vanuit de lage wereld kunnen wij de hoge wereld alleen bereiken als wij geleidelijk aan zo ver komen, dat wij op de aard van de hoge wereld gaan lijken, op een andere manier kan het niet. Wij zullen niets bereiken voordat wij het gehele complexe systeem, dat ons van boven naar beneden beïnvloedt, begrijpen en het van beneden naar boven toe onthullen.

De wet van oorsprong en vertakking verwijst naar het feit dat er een verbinding is tussen de hoge oorsprong en de lagere vertakking, in elke atoom, elke handeling, op alle niveaus van het minerale, animale, vegetatieve, tot het menselijke, in gedachten, krachten: in alles.

Deze verbinding zien wij echter niet en wij kunnen niet zeggen welke oorsprong de oorzaak is van een bepaald effect in onze wereld, en hoe wij in de oorsprong van het effect enige veranderingen zouden kunnen aanbrengen om het eindresultaat en de invloed die wij daarvan ervaren, te veranderen. Dit is in feite het onderwerp van de Kabbalistische studie.

De wetenschap van Kabbalah bestudeert deze interactie en biedt praktische adviezen en technieken voor de wijze waarop wij in overeenstemming kunnen komen met de hoge oorsprong, zodat wij de mogelijkheid krijgen om er invloed op uit te oefenen en wij van daaruit een antwoord zullen krijgen waar we naar uitzien.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 7/9/2017

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed