En Mozes zegende de kinderen Israëls

laitman_740.01Torah, Dewariem (Deuteronomium) 33:01: Dit is de zegen, waarmee Moshé de Gods-man de kinderen van Israël, kort voor zijn dood zegende. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Op de spirituele niveaus is er in de geschiedenis niemand die verhevener is dan Mozes. De zegen van de Schepper stroomt altijd door hem heen. De Schepper communiceert altijd uitsluitend via dit niveau.

De Schepper kan zich niet rechtstreeks tot ons richten. Het Hoge Licht heeft namelijk geen speciale vorm. Als het Licht echter door het spirituele niveau, Mozes genaamd, heenstroomt, verkrijgt het een bepaalde vorm waardoor het onze eigenschappen en verlangens kan beïnvloeden. Daarom komt alles wat wij ontvangen naar ons toe door middel van de eigenschap die Mozes genoemd wordt.

Er staat geschreven dat Mozes de kinderen Israëls vóór zijn dood zegende, omdat op dat moment zijn functie met betrekking tot de lagere niveaus, delen van de zielen die door hem gecorrigeerd werden, is beëindigd. Deze functie is niet meer actief, dit wordt dood genoemd.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/6/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed