New Life 894 – Moeilijkheden overwinnen

New Life 894 – Moeilijkheden overwinnen

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Yael Leshed-Harel

Samenvatting

Waarom plaatst het leven ons voor moeilijkheden? Wat is de juiste manier om ermee om te gaan en hoe kunnen we samen met die moeilijkheden in verbinding komen met de Hoge Kracht?

Er zijn twee factoren: ik met mijn ego en de maatschappij met haar ego. Het gaat erom, om in dit leven de Hoge Kracht te bereiken, daarvan ontvang ik alles, ook alle problemen. Ik doe mijn uiterste best om te beseffen dat alles van Hem komt. Hij is de Enige die voor mij zorgt en van mij wil dat ik op een hoger niveau kom. Met Hem ben ik op pad naar een nieuw leven. Er is geen ander dan Hij die Goed doet. Wij leven hier om dit te ontdekken.

De Hoge Kracht is een kracht die alles omvat wat er bestaat. Ik verander de moeilijkheden in krachtige verbindingen met Hem. Hij onderwijst mij door deze moeilijkheden. De omgeving van een mens en de studie geven hem de kracht hiervoor.

Dan ontdekt een mens in dit fysieke leven het spirituele leven, waar hij in verbinding is met de Natuur, de Hoge Kracht.

De ware verbinding met de Hoge Kracht vereist correctie van het egoïsme en acceptatie van de Kracht van liefde en geven aan anderen. Dit leert Kabbalah ons.

From KabTV’s “New Life #894 – Overcoming Difficulties,” 8/8/17

icon for podpress Video: Play Now | Download

icon for podpress Audio: Play Now | Download

Het gesprek wordt in het Engels vertaald.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: