Korte Kabbalah tips – 23-4-2017, deel 1

laitman_560Vraag: Als de ziel een verlangen is, wat is dan een gebroken verlangen? Is dat een verlangen dat je niet wilt?

Antwoord: Een egoïstisch verlangen om alleen genot voor jezelf te ontvangen, zonder met anderen op deze wereld rekening te houden, wordt een gebroken verlangen genoemd.

Vraag: Hoe kan een ziel een naam hebben? Door wie wordt er aan de ziel een naam gegeven? Doet de Schepper dat?

Antwoord: Een ziel komt een naam toe die afhankelijk is van het niveau waarheen zij opstijgt. Door het niveau van gelijkvormigheid met de Schepper wordt de naam van de ziel bepaald.

Vraag: Is er één ziel voor iedereen?

Antwoord: In het algemeen gesproken, bereiken we een staat waarin we ontdekken dat dit zeker zo is.

Vraag: Kunnen we spreken over de zin van het leven van één enkele persoon als individu of is er een gemeenschappelijke zin voor iedereen op deze planeet?

Antwoord: Een mens alleen kan de zin van het leven niet ontdekken, want we zijn allemaal van één enkele ziel afkomstig: de ziel van Adam. Daarom geeft alleen het bereiken van de gemeenschappelijke ziel ons het gevoel van de zin van het leven.

Vraag: Is de strijd tussen de delen van één enkele ziel een misleiding van de Schepper?

Antwoord: Ja. Wij hebben dit nodig om ons, ondanks ons egoïsme, met elkaar te verbinden en zo een kracht van verlangen te bereiken die 613 maal groter is dan het verlangen dat wij in onze oorspronkelijke staat hadden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/23/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed