Het hart voelt de ware leraar

laitman_766.7Vraag: Voelde u afgunst toen u bij uw leraar Rabash kwam?

Antwoord: Vanuit het gezichtspunt van kennis en begrip voelde ik dat zeker. Maar waarop had ik verder jaloers kunnen zijn vanuit het gezichtspunt van een gewoon mens? Ik was 30 en hij was 70. Ik had een mens voor me die alles wist, maar niets zei!

Vraag: Toen u Rabash vroeg: “Hoe weet ik of ik op de juiste plek ben?” antwoordde hij: “Het hart voelt de ware leraar.” Hoe stel je dat via je hart vast, dat dit je ware leraar is?

Antwoord: Dat is niet in woorden uit te leggen. Je voelt eenvoudigweg dat dit een mens is die de waarheid in zich draagt die je nodig hebt, en dat je die van hem wilt ontvangen. Hij heeft de waarheid in handen en hij is bereid om zijn armen naar je uit te strekken als jij jouw armen naar hem uitstrekt en de waarheid aanvaardt. Al begrijpt de student de leraar nog niet.

Vraag: Hoe vindt die klik plaats dat je zeker weet dat dit je leraar is, jouw plek, jouw leven?

Antwoord: Ik begreep dit door zijn lessen. Ik zag in dat vrijwel al mijn vragen beantwoord zouden worden. Ik voelde dat dit de methodologie voor mij was.

Ik had al veel Kabbalisten meegemaakt, maar hun methodiek was absoluut niet de juiste voor mij. Alleen hier voelde ik onmiddellijk dat dit de absolute kennis was die ik van hem wilde ontvangen.

From the Lesson in Russian, 6/25/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed