Het Boek De Zohar: Afstemmen op het waarnemen van de Schepper

Laitman_151Vraag: Hoe kan het Boek De Zohar zinvol zijn als er alleen nog maar fragmenten van gevonden zijn?

Antwoord: Het Boek De Zohar was inderdaad een heel uitgebreid geschrift, waarschijnlijk bestond het uit ongeveer honderd delen. Van dit oude boek is er voor ons vermoedelijk maar een tiende deel overgebleven. Maar we hebben niet meer nodig.

Toen Kabbalisten, tien eeuwen geleden, dit boek gingen onderzoeken – dat was in de 11e eeuw – ontdekten zij dat zij niets misten. Het Boek De Zohar leidt de mens alleen naar de juiste waarneming van de Schepper, daarna gaat hij ermee verder volgens het principe: “De ziel van de mens onderwijst hem.”

Open daarom je hart en schrijf wat niet in Het Boek De Zohar geschreven staat op je hart, namelijk op je gecorrigeerde verlangens.

Vraag: Hebben we geen uitleg nodig over de woorden die wij niet begrijpen?

Antwoord: Als een mens zo ver is dat hij de hoge beeltenissen van de Schepper in zichzelf waarneemt, heeft hij geen boeken nodig.

Opmerking: Maar wij spreken over de mensen die Het Boek De Zohar voor het eerst lezen. Zij lezen het en ze begrijpen niet waar al die woorden over gaan.

Antwoord: Het is helemaal niet belangrijk of zij die woorden wel of niet begrijpen. Het belangrijkste is dat hun streven naar het bereiken van spiritualiteit een speciale Kracht uitnodigt: Zohar (glans, uitstraling) genaamd. Mensen die ervoor kiezen om Kabbalah te studeren, trekken een speciaal Licht aan, het Omringende Licht, dat Licht gaat hen zuiveren, zij komen erdoor op een hoger niveau en het verandert hen; totdat zij op het punt komen dat zij in staat zijn om de Hoge Wereld te voelen, de Schepper.

Vraag: Schrijft Het Boek De Zohar over de wetten van communicatie tussen mensen?

Antwoord: Ja, maar in onze tijd worden zij niet in de vorm van wetten van communicatie aan ons onthuld. Het is namelijk zo dat Het Boek De Zohar een mens zodanig beïnvloedt, dat het Hoge Licht daardoor aangetrokken wordt en dat Licht hem zuivert en verandert, daardoor kan hij zich dan op de juiste manier met anderen verbinden. Dan gaat hij, door zijn verbinding met de vrienden, de betekenis ontdekken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/4/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed