De innerlijke staten van een Kabbalist

laitman_588.03Vraag: Hoe analyseert een Kabbalist zijn innerlijke staten ten aanzien van de Schepper? Wat voor invloed heeft de omgeving van onze wereld daarop?

Antwoord: Deze wereld heeft geen enkele invloed. Als ik ’s morgens naar de ochtendles ga, kan je mij dan vertellen in welke staat ik ben ten aanzien van de Schepper? Wat ik met Hem daarvoor heb meegemaakt, wat voor gesprek, relatie? Het gaat hier over een ander niveau, een andere wereld.

Daarom gaat het over twee verschillende zaken: wat ik voel en wat ik aan mijn studenten geef, het een heeft geen invloed op het ander.

Soms is het wel eens heel moeilijk om een les te geven omdat dan alles van je is “weggenomen”. Maar dat is op je eigen niveau weggenomen, als je dan switcht naar de studenten en je instelt op de verlangens die zij op hun niveau hebben, word je in de praktijk in overeenstemming met hen afgestemd en voelen zij het niet.

In dit opzicht overwin ik het en dan wordt het gemakkelijker voor mij. Ik maskeer het en de studenten kunnen niet zeggen in welke spirituele staat ik me bevind. Dat is onmogelijk.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/29/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed