De geheimen van een glorieuze wijsheid

Laitman_632.1Baal HaSulam, The Writings of the Last Generation: Dit concept wordt in bijna 2.000 pagina’s verduidelijkt waarin alle geheimen van de Torah, die door het menselijk oog niet waargenomen kunnen worden, worden uitgelegd. Ieder mens zal hierdoor de juistheid ervan ervaren, want men zal ervaren dat het de woorden van de Eeuwige zijn, want de geheimen van een glorieuze wijsheid  worden toegeschreven aan profetie die van deze waarheid getuigt.

De Wijsheid van Kabbalah bevat grote kennis van het systeem van bestuur, van de hoge Kracht, en legt uit hoe we deel kunnen uitmaken van dit bestuur, hoe wij het kunnen beïnvloeden en hoe het ons beïnvloedt. Wanneer een mens opstijgt naar het niveau van de Schepper. Er staat geschreven: “Rijs op naar Mij.”

Ik denk dat de mensheid geen verschrikkelijk lijden hoeft mee te maken om deze wonderbaarlijke mogelijkheid te leren kennen en deze ladder te gaan beklimmen.

Vraag: Als Baal HaSulam spreekt over “de geheimen van de Torah, die door het menselijk oog niet waargenomen kunnen worden”, bedoelt hij dan het Corrigerende Licht “waardoor ieder mens de juistheid ervan zal ervaren”, wordt daardoor het bewustzijn van een mens geleidelijk gewekt? Bedoelt hij ermee dat dit – op welke manier dan ook – de weg is naar het punt in het hart?

Antwoord: Ja. Alleen door gevoelens die geleidelijk waargenomen worden.

From KabTV’s “The Last Generation” 7/10/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed