De mens, de slang en de Schepper

Laitman_631.2Vraag: Waarom wordt de eerste mens Adam genoemd?

Antwoord: De eerste mens, of Adam, is de ziel. Als we over Adam spreken, hebben we het absoluut niet over een fysiek lichaam, want in die vorm bestaat Adam niet. We spreken over een verlangen dat in wezen op de Schepper wil lijken.

Het alomvattende verlangen daalde vanuit de wereld Ein Sof (Oneindigheid) door alle werelden heen neer: Adam Kadmon, Atzilut, Beriya, Yetzira en Assiya. Nadat het door de filters van deze werelden was neergedaald, werd het verlangen – onder de invloed van het Hoge Licht – gelijkvormig aan de Schepper. Dit is de eerste mens, Adam HaRishon.

Tegelijkertijd leeft er een slang in hem: een verlangen dat niet op de Schepper wil lijken. Hij werd met een bedoeling zo geschapen, want op deze manier zijn we altijd in staat om onszelf te beoordelen en vast te stellen waar we ons bevinden in het gebied tussen de Schepper en de slang, die volkomen tegengesteld is aan de Schepper, op welk punt en hoe ver we ons van de Schepper of de slang bevinden.

Dit zijn de 125 niveaus van de opgang die een mens op de spirituele ladder maakt: de slang bevindt zich onderaan en de Schepper bevindt zich bovenaan de ladder.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/14/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: