Hoe kunnen wij op de Schepper gaan lijken?

laitman_255Vraag: Moet ik de eigenschappen van de Schepper leren kennen als ik op Hem wil leren lijken? En wat voor eigenschappen zijn dat?

Antwoord: De eigenschappen van de Schepper zijn liefde en geven, wij moeten dus leren om lief te hebben en te geven.

Ik bedoel hiermee niet dat we dat moeten doen zoals in onze wereld, waar ik kies aan wie ik wil geven en van wie ik wil houden zo lang ik daarvan geniet. Het gaat over liefde en geven in spirituele zin.

Dit betekent dat ik uit mijn eigenbelang treed zonder met enig verlangen van mijzelf, een eigenschap of een intentie rekening te houden, omdat ik maar één doel heb, namelijk om de ander blij te maken. “De ander” betekent: iemand die ik helemaal niet ken en die mij er geen enkel genoegen voor teruggeeft (zoals dat wél gebeurt bij mijn kleine zoon of dochter of bij een familielid)

Ten aanzien van de ander sta ik absoluut onverschillig. Nog sterker, als hij onverschillig tegen mij doet, is dat een feit, maar wat, als ik een grote hekel aan hem heb? Dan heb ik met een nog serieuzere test te maken. Dan moet ik mijn haat corrigeren naar liefde. Er zijn twee fasen in onze opgang en onze gelijkenis met de Schepper. De eerste is de opgang naar liefde en geven ten aanzien van degenen met wie ik op een normale manier omga.

De tweede fase is de opgang naar “heb je vijanden lief”, het is de grootst mogelijke vorm van liefde. De eerste fase wordt AHP genoemd, een staat van geringheid, de tweede fase wordt GE genoemd, een staat van grootheid van de ziel.

Vraag: Bestaan er moedige daden in spiritualiteit?

Antwoord: Ik wil het niet over specifieke eigenschappen hebben, want dan zou ik moeten uitleggen wat moed, kalmte, nederigheid, geduld, woede of heerschappij in spiritualiteit betekenen. Al onze eigenschappen zijn essentieel om daarmee gelijkvormigheid met de Schepper te bereiken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/2/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed