Het principe van de invloed van Het Boek De Zohar

laitman_526Vraag: Voor zover ik het begrijp, is het lezen van Het Boek De Zohar zonder de inhoud te begrijpen geen wetenschappelijke benadering, het Corrigerende Licht is een nieuw fenomeen dat nog niet door de wetenschap ontdekt is. Hoe werkt het mechanisme van de invloed van het Licht?

Antwoord: Ik kan hierover slechts één ding zeggen: de moderne wetenschap en de hogere moderne wetenschap zijn niet geschikt om het principe waarmee Het Boek De Zohar werkt te ontdekken. Het is inderdaad een onwetenschappelijke benadering, dat bevestig ik als wetenschapper.

De wetenschap in onze wereld werkt met onze vijf fysieke zintuigen, daardoor kan de wetenschap zich niet verdiepen in wat zich buiten die zintuigen bevindt. Wij nemen alleen waar wat via onze zintuigen binnenkomt; wat zich daarbuiten bevindt, lijkt niet te bestaan. Er is echter een uitgestrekte wereld waarvan we ons niet bewust zijn, die we niet voelen omdat we zo geschapen zijn dat wij niet geschikt zijn om die wereld te voelen.

Het Boek De Zohar werkt aan de uitbreiding van wat onze zintuigen waarnemen en geeft ons de mogelijkheid om meer informatie waar te nemen, die informatie noemen wij de hoge wereld.

Dit is niet wetenschappelijk, daarmee ben ik het eens. Ik heb ook als wetenschapper gewerkt in mijn eerste beroep, namelijk op het gebied van biocybernetica, ik begrijp dus waar je het over hebt.

Maar de Wijsheid van Kabbalah zegt vanaf het begin – evenals Het Boek De Zohar – dat het hier over een andere wetenschap gaat. In de gangbare wetenschap houden we ons bezig met een poging om de wereld om ons heen te ontdekken, de Wijsheid van Kabbalah opent echter innerlijke mogelijkheden, waardoor we de wereld om ons heen dieper waarnemen en ervaren dat die wereld uitgestrekter is.

Met andere woorden: er is een wetenschap die uitgaat van de eigenschappen van de mens waarmee hij ontdekkingen doet en onderzoekt. En er is een wetenschap die de Wijsheid van Kabbalah genoemd wordt, deze wetenschap ontwikkelt de eigenschappen van de mens en onderzoekt wat er waargenomen wordt door middel van die verruimde eigenschappen

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/12/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed