Een eerste boek over de Wijsheid van Kabbalah

laitman_262Vraag: Ik studeer de Wijsheid van Kabbalah in de fundamentals cursus. Welk boek moet ik als eerste lezen?

Antwoord: De Wijsheid van Kabbalah heeft zich in twee richtingen onthuld en ontwikkeld: de ene is het intellect, de tweede het gevoel.

Een mens is een zintuiglijk wezen omdat het verlangen naar vervulling en genot de basis van zijn wezen is. Als het verlangen echter gaat voelen dat het meer wil, minder wil, minder wil ontvangen, meer ontvangt, enzovoort, dan ontwikkelt het intellect daardoor een functie die het mogelijk maakt om na te denken over de manier waarop het de beste vervulling kan bereiken. Hieruit volgt dat we met gevoelens en intellect te maken hebben, de gevoelens zijn echter primair, het intellect komt op de tweede plaats

De Wijsheid van Kabbalah studeren gebeurt op dezelfde manier, op twee manieren die parallel lopen: emotioneel en intellectueel. De boeken die corresponderen met de emotionele benadering zijn Shamati en Attaining the Worlds Beyond. Voor de intellectuele benadering is Kabbalah for Beginners geschikt.

Ik ben van mening dat het noodzakelijk is om beide benaderingen te proberen. Lees dan het boek dat het beste bij je past.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/12/17

Bovengenoemde boeken zijn niet in het Nederlands verkrijgbaar.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed