Is de wereld in of buiten mij?

laitman_423.02Vraag: Iedereen weet dat Het Boek De Zohar over de waarneming van de werkelijkheid van een mens spreekt. Er staat in geschreven dat “een mens een kleine wereld” is. Dit betekent dat de hele wereld zich in een mens bevindt. Als alles in mij is, hoe kan dan iemand van buitenaf in mijn werkelijkheid komen en mij zelfs schade toebrengen?

Antwoord: Hij bestaat niet buiten je. Hij is in je.

Je bent zo gevormd dat er tegenstrijdige eigenschappen en krachten in je aanwezig zijn. Maar omdat je nog geen staat van innerlijke harmonie hebt bereikt, zie je alle negativiteit die als een slechte innerlijke combinatie in je aanwezig is, als tegenstrijdigheden en een antagonisme van eigenschappen en krachten buiten je.

Dit alles is bedoeld om jezelf innerlijk te corrigeren. Door wat buiten je lijkt te zijn, worden aan jou juist al die fouten van buitenaf getoond, zodat het je duidelijk wordt wat je in jezelf moet corrigeren. Je voelt ze namelijk niet als iets in jezelf.

Vraag: Dus ideaal bezien, zou het goed zijn om dit allemaal in mezelf te voelen?

Antwoord: Als je dit in jezelf zou kunnen corrigeren, zou je buiten jezelf alleen simpel wit Licht zien, de eigenschap van Liefde.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/12/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed