De klappen van het noodlot voor zijn

Laitman_703.04Vraag: Als wij de indruk hebben dat wij onze lotsbestemming zelf kiezen, maar deze bestemming in feite al van tevoren bepaald is, hoe bestuurt dit programma mijn leven dan, hoe leidt het me door alle gebeurtenissen heen?

Antwoord: Je bevindt je als een passief element in dit programma. Het hoeft zelfs geen controle over je uit te oefenen omdat je er deel van bent als één van de transistors in een processor. Er gaan diverse signalen door deze transistor heen en deze transistor heeft de indruk dat hij een onafhankelijk leven leidt. Op die manier voel je je persoonlijke leven, als een fragment van het geheel.

Vraag: Hoe moet ik dan in deze situatie op de juiste manier omgaan met allerlei droevige en blije gebeurtenissen in mijn leven?

Antwoord: Dieren reageren instinctief op alles, in overeenstemming met de intrinsieke eigenschappen die in het programma aanwezig zijn. Daardoor kunnen zij op geen enkele manier onafhankelijk reageren. Mensen hebben zich echter hoger ontwikkeld dan dieren, daardoor deden zij ervaringen op die met complexe geheugensystemen verbonden zijn, van daaruit ontwikkelden zij antwoorden op dingen die in hun leven plaatsvonden.

Een dier reageert uitsluitend op de omstandigheden van het moment, zoals regen, sneeuw of een gevaarlijk roofdier. Mensen kwamen echter al zo ver dat zij hun lot met verschillende natuurkrachten gingen verbinden, daardoor gingen zij de zon, de maan, etc. aanbidden. Zij gingen offers brengen aan deze krachten en probeerden hen gunstig te stemmen. Zo kwamen de religies tot stand.

Onze voorvader Abraham maakte ook afgodsbeelden, totdat aan hem werd onthuld dat hij op die manier zijn lot niet kon beïnvloeden. Religie biedt alleen psychologische hulp, uiteraard is dat ook heel belangrijk, maar de hoge krachten worden hier op geen enkele manier door beïnvloed.

Vraag: Waardoor kunnen wij de hoge krachten van de natuur beïnvloeden?

Antwoord: Een mens leeft te midden van de krachten van de natuur, hij wordt erdoor beïnvloed. Als hij echter ontdekt naar welk doel zij hem leiden, kan hij deze krachten voor zijn. Als hij zelf handelt, zelfs voordat deze krachten hem aansporen, is hij in staat om vrijwillig voort te gaan naar het doel dat voor hem bestemd is.

De krachten van de natuur sporen hem aan door lijden, zij stuwen hem voort; of hij gaat voorwaarts door zijn eigen handelingen en streeft naar vooruitgang.

Vraag: Hoe kan ik ontdekken naar welk doel de krachten van de natuur mij aansporen?

Antwoord: Hier gaat de Wijsheid van Kabbalah over. Door deze Wijsheid te studeren, leert een mens op welke manier hij voorwaarts gaat naar het doel. Hij krijgt al een beeld van de staat waarin hij zou moeten zijn.

From KabTV’s “New Life #887” 7/25/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed