“Dan zullen alle volkeren op aarde zien”

Laitman_049.04Torah, Dewariem (Deuteronomium) 28:10: Dan zullen alle volkeren op aarde zien dat de Naam van de Eeuwige over je is uitgeroepen en ze zullen ontzag voor je hebben. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Dan zullen alle volkeren op aarde zien” betekent dat al je innerlijke kwaliteiten, alle elementen van je ziel, al je verlangens en intenties, de invloed van het Hoge Licht op zich zullen voelen, gecorrigeerd zullen worden en zich zullen voegen bij je oorspronkelijke intentie van geven en liefde voor alle schepselen.

Hierin zal je gelijkvormigheid met de Schepper bereiken. In de mate waarin je iedereen gaat benaderen vanuit geven en liefde, zal je onthullen dat de Schepper exact op deze manier met alle schepselen omgaat. Daarin zullen jullie elkaar ontmoeten.

Vraag: Waarom staat er geschreven: “En zij zullen ontzag voor je hebben”?

Antwoord: Alle eigenschappen die nog niet gecorrigeerd zijn, zullen ontzag voor je hebben. Zij zullen beven omdat ze tegengesteld zijn aan jou. Je zult het zelf kunnen voelen.

Daarbij zullen de eigenschappen die gecorrigeerd worden ook in angst en beven verkeren, maar van een andere aard, of ik namelijk in staat zal zijn om weerstand te bieden, om op te stijgen, om nog verder omhoog te rijzen in mijn hunkering naar geven en liefde.

Met andere woorden: angst en beven komen zowel uit de negatieve als de positieve gevoelens voort.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 12/5/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed