Mijn ziel verheffen

laitman_623Vraag: Waardoor wordt het grote verlangen in mij gewekt om de kennis die voor mij verborgen is te bereiken en te verkrijgen, de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: De ziel verlangt naar haar oorsprong. Ik wil weten waar mijn ziel vandaan komt en waar zij naar op weg is. Het lichaam wordt geboren, ontwikkelt zich en sterft. En er is een bepaalde instantie die het vergezelt, dat noemen we de ziel, zij is eeuwig. Ik wil graag weten wat daarmee gebeurt.

Waarom besta ik in deze wereld? Zodat ik met de hulp van mijn vergankelijke lichaam mijn ziel zal verheffen – al is het maar een klein beetje – naar het volgende niveau.

Helaas wordt deze gelegenheid in onze wereld alleen aan bepaalde personen gegeven. Juister gezegd: iedereen heeft een dergelijke mogelijkheid, maar men voelt het niet en de kans gaat aan hen voorbij. Daarom moeten we aandacht geven aan de mogelijkheid om onze ziel te verheffen en om zelfs mogelijkerwijs de Schepper daarin te ontdekken. Dit is een speciale verdienste van een mens, een speciaal iets dat hij op spiritueel gebied mag bereiken. Dan leeft hij zijn leven waarachtig voor iets goeds.

Laten we proberen om dit te doen. Leven – we zijn die en die – sterven, in de huidige vorm zullen we sterven, maar we moeten proberen om zo ver te komen dat we onze ziel verheffen naar het volgende niveau.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/12/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: