Het volk van het boek met het programma van de schepping

Laitman_137Vraag: Het Joodse volk wordt het volk van het boek genoemd. Wat betekent dit?

Antwoord: Het volk van het boek, het Joodse volk, bestaat uit een groep mensen die hun voorvader Abraham volgden, zij bestonden uit vertegenwoordigers van alle zeventig naties die in die tijd in het oude Babylonië leefden.

In de loop van de tijd was deze groep ertoe in staat om een eenheid te worden volgens de wet van verantwoordelijkheid voor elkaar (Arvut) en zo een volk te worden, zoals er geschreven staat over de gift van de Torah: “Heden zijn jullie Mijn volk geworden.”

Omdat de Joden al het spirituele erfgoed door middel van het Boek de Torah, dat door Mozes is geschreven, hebben ontvangen, worden zij het volk van het boek genoemd. Dit is dezelfde groep die veertig jaar lang door de woestijn trok. In die tijd schreef Mozes de Torah, dankzij het feit dat zij allemaal met elkaar samenwerkten in eenheid en liefde voor hun naaste, zo bereikten zij de hoge wereld.

Het Boek de Torah is het programma van de schepping waarin het proces beschreven wordt dat wij moeten doormaken zodat een mens zich ontwikkelt naar het niveau van de Schepper en de hoge Kracht onbeperkt kan onthullen, dit wordt adhesie met deze Kracht genoemd. Het is de bedoeling dat we dit allemaal hier implementeren, tijdens ons leven in deze wereld.

Vraag: Waarom hebben Kabbalisten boeken geschreven, is de Torah van Mozes dan niet voldoende?

Antwoord: De Kabbalisten die na Mozes kwamen, voegden hun commentaren toe aan de Torah, want iedere ziel heeft zijn eigen, speciale waarneming. Bovendien ging het met de generaties na de generatie van de woestijn steeds slechter, hun egoïsme werd steeds meer zichtbaar en ontwikkelde zich, daardoor konden er ook onthullingen toegevoegd worden. Het is namelijk zo dat je dieper in de hoge wereld kunt doordringen als je egoïsme groter wordt.

From the Virtual Lesson “The Time of Kabbalah” 6/13/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed