Er is geen terugweg in spiritualiteit

laitman_622.02Vraag: Gaat het pad van een Kabbalist één richting op? Als je de grens tussen de fysieke en de spirituele wereld overgegaan bent, is er dan nog een weg terug?

Antwoord: Wie zou willen terugkeren van het niveau waar de natuur van de Hoge Wereld, het systeem van Bestuur, het verleden, het heden, de toekomst en de Schepper – de Kracht die alles bestuurt – aan de mens wordt onthuld, als hij dat alles kan zien, eraan kan meewerken?

Het Boek De Zohar roept de mensen van deze wereld, schepselen waarvan de pupillen naar binnen gekeerd zijn, op zichzelf gericht, en verwijst naar Kabbalisten als degenen die hun blik naar buiten richten en zien wat er werkelijk gaande is. Het is niet mogelijk om de harmonie, het geluk en de spirituele verworvenheden die een Kabbalist ontdekt, uit te drukken, dat alles is werkelijk een grote beloning.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/29/17

In verband met het Europese Kabbalah Congres in Birnbach (omgeving Bonn) van 25 t/m 27 augustus, wordt het volgende blog op maandag 28 augustus geplaatst. 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed