Wat zal de toekomst ons brengen?

Laitman_512_02Vraag van Facebook: Wat u zegt is beangstigend. Er zijn mensen die zeggen dat pessimistische voorspellingen pessimistische gedachten in mensen oproepen. Moeten we op deze manier vorm geven aan onze werkelijkheid?

Antwoord: Ik probeer niemand bang te maken. Ik spreek over wat we kunnen verwachten als we niet actief meewerken aan ons evolutieproces dat zich nu onder de invloed van het ego ontwikkelt, dus er ligt werk voor ons.

Wij zorgen voor verderf en vernietiging, voor slechte situaties naar nog slechtere situaties. Iedereen kan zien wat er in de wereld gebeurt. Ik ben geen profeet, ik geef simpelweg aan hoe de huidige situatie is, omdat ik een remedie heb voor de schadelijke activiteiten die leiden tot schadelijke resultaten. Pak deze remedie aan van mij, dat zal iedereen ten goede komen.

Maar als we onze ogen sluiten voor wat er aan de hand is en maar afwachten wat er komt, zullen we op een punt komen waarop de aarde ons niet meer zal kunnen onderhouden en zal de maatschappij zichzelf te gronde richten.

Vraag: Zouden mensen niet begrijpen wat er aan de hand is als u ons niet zou vertellen wat de toekomst zal brengen en wat wij moeten doen? Moet je mensen wel vertellen wat er gaat gebeuren?

Antwoord: Toen ik nog een kind was en naar school ging, zeiden mijn ouders tegen mij: “Je moet goed leren en niet lui zijn. Als je goed je best doet, word je een belangrijk mens, iedereen zal respect voor je hebben en je zult geld verdienen, dan zal je voor je gezin kunnen zorgen. Maar als je niet je best doet, zal het allemaal slecht aflopen.”

Als wij de dingen niet bij de naam noemen, zullen mensen nergens door beïnvloed worden. Daarom moet ik de situatie uitleggen.

Neem het me alsjeblieft niet kwalijk als wat ik zeg misschien als een last voelt en dat ik het misschien niet op een vriendelijke, aangename manier zeg, maar geloof me dat ik vanuit mijn liefde voor jullie spreek. Ik wil graag dat jullie het goed hebben.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 6/22/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed