Wat is de juiste manier om het Boek De Zohar te lezen.

Laitman_065Vraag: Wat is de juiste manier om Het Boek De Zohar te lezen en in welke volgorde moeten we het lezen?

Antwoord: Het Boek De Zohar moet samen met de commentaren gelezen worden, zonder deze commentaren is het onmogelijk om er ook maar iets van te begrijpen.

Enkele jaren geleden hebben wij een boek gepubliceerd dat door middel van groepswerk tot stand is gekomen, het is zo geschreven dat iedereen het kan lezen, daarom hebben we het De Zohar voor het Volk genoemd. Het resultaat van dit werk is dat iedereen dit boek nu kan lezen en begrijpen. We hebben het uit het Aramees naar het Hebreeuws vertaald en de tekst “vereenvoudigd” zonder deze aan te tasten.

Oorspronkelijk was Het Boek De Zohar in verscheidene delen verdeeld: de tekst zelf, commentaar op de tekst, enz. Wij hebben de verschillende delen op een harmonieuze manier samengevoegd tot één enkele tekst en we hebben de verschillende delen genummerd, hierdoor kan de tekst gemakkelijk als één geheel gelezen worden.

De Zohar voor het Volk bestaat uit tekstmateriaal dat goed verwerkt is en vertaald is, niet alleen in de Hebreeuwse taal maar ook in het Russisch en het Engels. Ik beveel ten zeerste aan om vertrouwd te raken met dit boek en te proberen om het te gaan studeren.

De lessen waarin wij het boek De Zohar voor het Volk bestuderen, worden door de studenten die aanwezig zijn bij zo’n les langzamerhand ervaren als een speciale “spirituele stroom” die door hen heengaat. Het boek werkt van binnenuit op hen en wast hen schoon van egoïstische gedachten en berekeningen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/5/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed