Rijs omhoog naar het niveau van de Schepper

laitman_744Vraag: De Schepper wil vreugde ervaren doordat wij ons corrigeren, wij ten behoeve van Hem ontvangen en wij dit tegen elke prijs zullen bereiken. Daarom is de Schepper de grootste egoïst. Is dit het niveau van altruïsme dat wij moeten bereiken?

Antwoord: De Schepper is de eigenschap van absolute goedheid. Er kan van Hem gezegd worden dat Hij de grootste altruïst of de grootste egoïst is, er is echter maar één onveranderlijke eigenschap. De Schepper is de Natuur waarin wij ons bevinden.

Wij zijn ondergedompeld in een “zwarte bubbel” waarvan de eigenschap absoluut egoïsme is, en daar moeten wij geleidelijk uitkomen.

De Schepper heeft het verlangen om te geven. Wij kunnen ons niet afvragen of Hij een egoïst is of niet, want in Hem is niets anders aanwezig dan het verlangen om te geven. De Schepper is uitsluitend een verlangen om te geven en al Zijn schepselen bestaan uitsluitend uit een verlangen om te ontvangen. Wij zijn met een bedoeling zo geschapen, want zo zijn wij tegengesteld aan Hem, anders zouden wij geen schepselen genoemd kunnen worden, namelijk: afgescheiden van de Schepper.

Om als de Schepper te worden, om hetzelfde niveau te bereiken en met evenzoveel blijheid te dienen, met een gevoel van vervulling, moet ons verlangen om te ontvangen alleen ontvangen met de intentie om te geven; dan zal het gelijkvormig zijn aan het niveau van de Schepper, al heeft het schepsel een eigenschap die tegengesteld is aan Hem, de aard van ontvangen en niet van geven.

Daarom bestaat ons werk uit het verkrijgen van een intentie. Naarmate het onze intentie is om te geven, kunnen wij het verlangen om te ontvangen zoveel gebruiken als wij willen, want onze handelingen zullen op geven gericht zijn en wij zullen als de Schepper worden, gelijkvormig aan Hem, wij zullen Hem begrijpen en vervuld worden zoals Hij.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/26/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed