Nieuwe tijden – Nieuwe bekwaamheid in het bereiken van spiritualiteit

laitman_234Vraag: Wat is het verschil tussen de bekwaamheid in het bereiken van spiritualiteit in deze tijd en in de tijd van Baal HaSulam?

Antwoord: Het wordt elk jaar gemakkelijker. Mensen die nu naar Kabbalah komen, zijn beter voorbereid om het te begrijpen.

Hun egoïsme is productiever en gereed om snel de spirituele staten in zich op te nemen. Daardoor is hun pad veel korter, veel studenten die tien jaar bij mij zijn, zijn daardoor op het niveau dat ik na twintig jaar bereikte.

Vraag: Zijn de middelen om tot spiritualiteit te komen hetzelfde gebleven of is er iets veranderd in de methodologie?

Antwoord: Dat is moeilijk te zeggen, want de manier waarop mijn studenten spiritualiteit bereiken is verschillend. Ik schreef bijvoorbeeld boeken nadat ik twee jaar gestudeerd had en onder de invloed was van het materiaal van Baal HaSulam, niemand anders deed dit. Toch zijn degenen die nu maar tien jaar Kabbalah gestudeerd hebben op het niveau waarop ik na twintig jaar was. Dit is niet uit te leggen. Dergelijke dingen kunnen niet gemeten worden volgens de jaren van onze wereld.

Vraag: Verschilt de kwaliteit van wat er bereikt wordt van wat er vroeger bereikt werd?

Antwoord: Natuurlijk, het is nu concreter.

Iedereen die nu naar Kabbalah komt, leeft in een volkomen andere wereld, in een volkomen andere tijd, de voorgaande generaties kunnen al jaloers op hen zijn.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/29/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed