“Koop” de eigenschappen van de Schepper

laitman_289Al onze aardse verlangens zijn een schepping, Malchut. Wij zijn de schepping. De negen delen die neerdalen in Malchut zijn de hoge krachten, de negen Sefirot van de invloed van de Schepper op ons. Daarom wordt een Partzuf – een spiritueel lichaam – altijd verdeeld in negen plus één.

Het is het doel van de Schepping dat wij opstijgen naar het niveau van de Schepper. Dit betekent dat wij ons vanuit onze staat meester moeten maken van de negen Sefirot en er onze eigen eigenschappen van moeten maken. Dan zullen we de Schepper bereiken.

De Wijsheid van Kabbalah gaat over de verwerkelijking van deze methode, zij legt uit hoe wij de negen hoge eigenschappen kunnen “kopen”, deze eigenschappen bestaan in een sfeer die volkomen onaards is; zo kunnen wij gelijkvormig worden aan de Schepper en oprijzen naar Zijn niveau van eeuwigheid, oneindigheid en absolute goedheid.

Daarom zijn deze negen eigenschappen – de eerste negen Sefirot – het allerbelangrijkste wat we moeten verwerven, zij zijn aanwezig tussen ons en de Schepper. We moeten ze in onszelf onthullen. Dan zullen wij ook de Schepper in onszelf onthullen, want alles wordt in de mens onthuld.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/3/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed