Het wonderbaarlijke van een boek

Laitman_633_4Vraag: Wat voor soort kracht voegt een Kabbalist toe aan de Kabbalistische teksten? Kunnen wij daardoor nieuwe zintuigen in ons ontwikkelen?

Antwoord: Een Kabbalistisch boek is een wonderbaarlijk boek, het gaat niet over de bladzijden die wij in onze wereld zien. Een boek dat door een Kabbalist is geschreven ziet eruit als symbolen op papier, zoals alle boeken, maar deze symbolen zijn met de spirituele kracht verbonden van degene die ze schreef en met zijn spirituele verworvenheden.

Daarom willen wij, als we dit boek lezen, bereiken wat de schrijver heeft bereikt en voelen wat hij voelde.

Dit kunnen we vergelijken met het lezen van de een of andere roman, maar het verschil is de schrijver. Een roman is door iemand uit deze wereld geschreven, maar een Kabbalistisch boek is door een Kabbalist geschreven met wat hij verworven heeft in de spirituele wereld. Wat hij verworven heeft, wordt in relatie tot ons het Omringende Licht genoemd.

Wij hebben nog niet bereikt wat hij heeft bereikt, maar door ons met hem te verbinden en te willen worden zoals hij, trekken wij het schijnsel naar ons toe dat ons verandert en ons voorbereidt om ook de spirituele wereld te gaan voelen.

Vraag: Wat moet ik doen als ik zo’n boek pas heb gelezen zonder de intentie om het Licht aan te trekken?

Antwoord: Dan heeft het nauwelijks invloed. Tenslotte is er geen dwang in spiritualiteit. Als je verder wilt komen, helpt het Licht je daarbij, als je niet verder wilt komen, werkt Het niet. Vooruitgang is afhankelijk van onze intentie en van het verlangen om te begrijpen wat er gelezen wordt. In de mate waarin wij willen begrijpen wat de Kabbalist heeft geschreven, wekken wij de invloed van het Omringende Licht op.

Vraag: Maar waarom werkt het boek niet als ik het gelezen heb, het bezit toch de kracht van de Kabbalist?

Antwoord: De Kabbalist geeft je Licht, maar als je het niet wilt hebben, ontvang je het ook niet. Van zijn kant is er een verlangen om te geven, maar er is geen verlangen om te ontvangen van jouw kant. Daarom verspreiden we de wijsheid van Kabbalah zo wijd en zorgen we ervoor dat iedereen ermee bekend raakt. Anders zullen zijn geen spiritualiteit bereiken.

Bovendien hoef je de taal niet te kennen. Als je luistert als mensen een Kabbalistische tekst lezen en je deze tekst werkelijk wilt begrijpen, kom je vooruit in spiritualiteit.

Vraag: Waarom hebben we een boek nodig als het verlangen het belangrijkste is?

Antwoord: Zonder boek zouden we geen verbinding hebben met de Kabbalist die spiritualiteit verworven heeft. Verbinding ontstaat alleen door middel van de tekst. Als je luistert naar iemand die deze tekst leest, trek je het Omringende Licht naar je toe, zelfs als je de taal niet kent maar er heel sterk naar verlangt om te bereiken wat de schrijver heeft bereikt.

From the Virtual Lesson “The Time of Kabbalah” 6/13/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed