Het enige principe van de schepping

De namen van de Sefirot: Keter, Hochma, Bina, Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod en Malchut verwijzen naar de innerlijke inhoud van de verbindingen in de schepping.

Soms komen we nog een Sefira tegen in dit schema, Daat genaamd. Vanuit Keter ontstaan er twee richtingen: Hochma en Bina, onder de invloed van Keter creëren zij de Sefira Daat die niet tot de tien Sefirot gerekend wordt.

Vanuit Daat ontstaat een nieuwe richting naar Hesed en Gevura, zij komen samen in Tifferet. Op deze manier vindt de interactie tussen de Sefirot plaats. Er zijn nog veel meer dergelijke verbindingen. Alles in de schepping is op deze wijze georganiseerd en gerangschikt: iedere cel, iedere zandkorrel en heel het immens grote universum zijn volgens deze ene structuur van tien Sefirot opgebouwd.

Onze egoïstische verlangens bevinden zich in een zwart punt, Malchut genaamd, zij zijn het resultaat van alle krachten waardoor wij beïnvloed worden. Het maakt geen verschil op wat voor niveau van samenwerking de verlangens zich bevinden, of zij zich nu op psychologisch, fysiologisch of materieel niveau bevinden. Op elk kosmologisch niveau in het universum en in alle werelden, is het principe hetzelfde: tien Sefirot.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/5/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: