Een geschenk, geen straf

Laitman_154Vraag: Als de Schepper het ego heeft geschapen en Hij degene is die alles overziet en bestuurt, is Hij dan ook verantwoordelijk voor de manifestatie van het ego?

Antwoord: Jazeker. De Schepper is de schuld van al onze problemen. Hij geeft ons deze problemen zodat wij er inzicht in kunnen krijgen en op die manier zullen wij voor onszelf de hoge wereld bereiken. Alleen dan zullen wij zien dat Hij ons dit geeft als een geschenk en niet als straf.

Vraag: Als de Schepper het kwaad heeft geschapen, moeten wij dan leren begrijpen wie Hij is? Wat voor middelen hebben wij om dit alles te begrijpen? Soms zegt u dat de Schepper een soort eigenschap is, een kracht. Hoe kan een eigenschap zoiets creëren?

Antwoord: Wat je van de Schepper kunt bereiken is afhankelijk van het niveau waarop je je bevindt, we kunnen het ook zo zeggen, dat jij de eigenschap van geven en liefde in jezelf creëert. Dankzij het feit dat je alleen uit slechte eigenschappen bent gevormd en dat er nu ook goede eigenschappen in je aanwezig zijn, kan je in de afgrond tussen deze twee eigenschappen (de rechter- en de linkerlijn), ontdekken wie de Schepper is, namelijk de middellijn

Vraag: Betekent dit dat de Schepper die alles leidt een immens grote kracht is en dat ik alleen maar een klein stukje van Hem bereik, en dat dit ook de mate is waarin ik op hem lijk?

Antwoord: Je bereikt Hem gedeeltelijk, in de mate waarop je op Hem lijkt, maar het is aan jou om dit alles te doen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/26/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: