De bescherming voor een Kabbalist

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan je jezelf beschermen tegen destructieve gedachten van anderen? Helpt het lezen van Het Boek De Zohar of zijn er andere Kabbalistische boeken die helpen?

Antwoord: Het zal alleen helpen als je je met de Schepper verbindt. Een andere methode is er niet.

Er zijn bijvoorbeeld duizenden mensen in de wereld die mij haten. Dat zijn allemaal mensen die niet begrijpen wat Kabbalah is. Natuurlijk zou dit niet gebeuren als ik geen publiciteit zou maken voor Kabbalah, waarschijnlijk zouden zij me dan op een positieve manier benaderen.

Ik herinner me nog dat iedereen ons graag mocht en respect voor ons had voordat wij de Wijsheid van Kabbalah gingen verspreiden. Maar toen men zich eenmaal realiseerde waar wij mee bezig zijn in de wereld, ontstonden de problemen.

In feite is het zo dat ons werk tegen het universele egoïsme ingaat en mensen die dat horen van ons kunnen het daarmee niet eens zijn en willen er niets mee te maken hebben! Alsof wij deze wereld voor hen gecreëerd hebben en wij nu vertellen wat er moet gebeuren.

Vraag: Hoe moeten we dat opvatten? Tenslotte is het toch zo dat de Schepper dit veroorzaakt. Waarom vindt Hij dat nodig?

Antwoord: Zij kunnen geen probleem met de Schepper hebben, maar wel met mij, mij valt – als een kleine Kabbalist – deze speciale eer ten deel, na veel grote Kabbalisten die van dezelfde haters hun deel – en nog ernstiger – kregen tijdens de middeleeuwen, de inquisitie en allerlei vervolgingen.

Ramhal (Moshe Chaim Luzzatto) vluchtte door heel Europa voor dergelijke haters, hij wist niet waar hij zich moest verbergen. En in Rusland deed men verslag aan de tsaristische regering, zij werden in kerkers gevangen gehouden.

Vraag: Maar waarom doet de Schepper dit?

Antwoord: Een Kabbalist heeft haters nodig. Zij helpen hem om zich van de hele wereld te isoleren en stellen hem zo in staat om zijn innerlijke werk te doen. Zij zetten de hele wereld tegen hem op. Een Kabbalist moet dus enerzijds bijzondere inspanningen leveren om de wereld te bereiken en over Kabbalah te spreken; anderzijds kan hij zich niet vertrouwd maken met de wereld en haar vriendelijker en aangenamer maken voor zichzelf.

Vraag: Bent u ooit door het boze oog getroffen? Hebt u gevoeld dat iemand heel nauwkeurig tegen u inging?

Antwoord: De haters kunnen niets tegen mij beginnen. Er hebben vele incidenten plaatsgevonden. Zij gaan net zo te werk als hackers die met een virus in een computersysteem proberen in te breken. Maar het heeft geen resultaat. Zij veroorzaken vooral schade aan zichzelf en dat wens ik hen niet toe. Ik koester geen enkele wrok tegen hen, want het is de natuurlijke reactie van het egoïsme.

Vraag: Wat voor beschermingsmethode is er dan?

Antwoord: De Schepper. Wie heb je anders nodig? Hij stuurt dit en Hij zal bescherming bieden!

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/15/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: