Trouwen Met De Weduwe Van De Broer

Laitman_631_1Torah, Dewariem (Deuteronomium) 25:5: Wanneer broers samen wonen en een van hen sterft kinderloos, dan mag de vrouw van de overledene niet buiten de familie met een vreemde man trouwen; laat haar zwager gemeenschap met haar hebben, haar huwen en zo zijn zwagerplicht vervullen. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Dit is een groot gebod dat zelfs nu nog door religieuze mensen wordt vervuld.

Vanuit het standpunt van spiritueel werk betekent: “Wanneer broers samen wonen en een van hen sterft kinderloos” dat het volgende spirituele niveau niet is bereikt, dan moet de broer die met de vrouw (verlangen) trouwt, dit tot stand brengen.

Vraag: Maar waarom moet hij met haar trouwen?

Antwoord: Omdat dit in overeenstemming is met de wet van de universele ontwikkeling van de enkele ziel. Je moet dit doen. Dit is de wet van de natuur.

Torah, Dewariem (Deuteronomium) 25:6: Dan is het zo: de eerstgeboren zoon die zij krijgt komt in de rechten van de overleden broer te staan, zodat diens naam niet uit Jisraël wordt weggewist. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

De broer en de vrouw van de overledene begrijpen wat zij doen als zij gaan trouwen: hierdoor continueren zij namelijk de ziel van de overleden broer.

Dit betekent dat het niets met liefde te maken heeft, zij vervullen alleen de wetten van de schepping. Hierin is geen enkele vorm van hardvochtigheid aanwezig, integendeel, er is een openheid en een oprechtheid die een mens het gevoel geven dat hij in deze wereld naar een hoger niveau gebracht wordt, een gevoel van waarachtigheid en waarheid.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 11/2/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed