“Pas op bij de Tsara’ath-ziekte”

laitman_571_08Torah, Dewariem (Deuteronomium) 24:8: Pas op bij de Tsara’ath-ziekte door zeer nauwkeurig op te letten en alles precies te doen volgens de instructies die de priesters, uit de Levietenstam, jullie zullen geven, zoals Ik het hun geboden heb moeten jullie het nauwgezet doen. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

“Wonden” en “melaatsheid” zijn de meest uitwendige problemen die een mens heeft, want de huid vertegenwoordigt de buitenste laag van het egoïsme.

Het lichaam van een mens is – van binnen naar buiten – als volgt samengesteld: beenmerg (Mocha), botten (Atzamot), pezen (Gidin), vlees (Basar) en huid (Or).

De eruptie van wonden op de huid is het verschijnsel dat duidt op het laatste niveau van gebroken zijn. Je moet op de juiste wijze met deze problemen omgaan, jezelf namelijk van de melaatsheid laten genezen door de Cohen – priester – en de Leviet in jezelf, door je hoogste, allerbeste gecorrigeerde verlangens, die de laagste ongecorrigeerde verlangens in je kunnen corrigeren. Anders is het niet mogelijk om vast te stellen wat het is en kan het niet genezen worden.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 10/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: