Korte Kabbalah tips – 22-1-2017

Laitman_632_4Vraag: Voelen we de Schepper niet duidelijk omdat het ego ons bestuurt?

Antwoord: De Schepper bestuurt ons door middel van het ego.

Vraag: Hoe kunnen we leren geven?

Antwoord: Alleen in een groep, alleen in een Ten (een groep van tien mannen of tien vrouwen), op geen enkele andere manier.

Vraag: Waarom noemen we de hoge Kracht de “creatieve mind”?

Antwoord: Omdat deze “mind” de schepping creëert door zijn gedachten. Er bestaat niets anders. De hoogste kracht in de natuur is de kracht van het denken.

Vraag: Wie of wat is de Moshiach (Messias) volgens de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: De Moshiach is de kracht van het hoge Licht. Het hoge Licht kan zich onthullen als vele soorten krachten. Wat wij de Moshiach noemen is de kracht die ons wegtrekt van het ego, dit komt van het woord LiMshoch, wegtrekken. Er wordt gezegd dat de Moshiach zal komen op een witte ezel (Hamor), dit betekent: het volkomen witte Licht van de eigenschap van geven. Het woord Hamor is afgeleid van het woord Homer (substantie). Dit betekent dat heel onze substantie, het ego, Licht zal ontvangen en altruïstisch zal worden.

Vraag: Hoe verhoudt de Wijsheid van Kabbalah zich tot mensen die de toekomst kunnen voorspellen, experts in numerologie, astrologen, Urim en Tummim?

Antwoord: De Wijsheid van Kabbalah neemt geen speciaal standpunt in ten opzichte van deze mensen.

Vraag: Is het mogelijk om het ego te matigen door de studie van de Wijsheid van Kabbalah? Of kunnen we het alleen maar verder ontwikkelen?

Antwoord: Ga verder met het te ontwikkelen! Zonder het ego kan je niets beginnen. Integendeel, je verkrijgt een immens groot ego dat je naar de hemelen verheft en je gaat constant verder met de correctie ervan.

Vraag: Is het mogelijk om volgens de Wijsheid van Kabbalah het feit te verklaren dat drie presidenten van de VS, Clinton, Bush en Trump, in de zomer van 1946 geboren zijn, net zoals u?

Antwoord: Er zijn nog veel meer mensen in dat jaar geboren.

Vraag: Oleg van Engeland vraagt: “Wat zou u nog meer willen doen en realiseren in uw leven?”

Antwoord: Ik zou Oleg van Engeland graag willen corrigeren.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed