Kabbalah En Magie

laitman_628_4Vraag: In Het Boek De Zohar staat geschreven dat de Egyptenaren grote tovenaars waren. Veel magiërs beweren dat zij magische krachten bezitten omdat zij Kabbalah studeren. Is dat waar? Dit staat trouwens niet alleen in Het Boek De Zohar, maar ook in de Torah en in het Grote Commentaar.

Antwoord: Dit wordt in veel boeken die we in Kabbalah bestuderen genoemd. Sommige werden 4.000 jaar geleden geschreven. Het Grote Commentaar werd 1600 jaar voor onze jaartelling geschreven en De Geheime Engel, wat door Adam is geschreven, is 5.770 jaar oud.

Door de jaren heen zijn er veel boeken zoekgeraakt, maar er wordt in sommige bronnen naar verwezen. We hebben ook nog Het Boek van de Schepping (Sefer Yetzira) dat 3600 jaar geleden door Abraham is geschreven.

Over magiërs die krachten van Kabbalah ontvangen zouden hebben, kan men van alles beweren, er bestaan echter geen wonderen in deze wereld.

Kabbalah is een verbazingwekkende, absoluut realistische kennis. Het belangrijkste principe is: “We spreken niet over wat wij niet bereikt hebben.” Dat wil zeggen dat je alleen het recht hebt om te spreken over wat je hebt bereikt en kunt beschrijven, en dat je zwijgt over wat je niet bereikt hebt, want dan komen we bij mystiek uit.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/22/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed