Een Man Van Het Onverwachte

laitman_599_01Opmerking: Ik ken u nu ruim twintig jaar. U geeft altijd een spontaan antwoord op vragen die u van tevoren niet weet.

Mijn antwoord: Ik ben een man van het onverwachte, niet omdat ik alles weet, maar omdat ik niet anders kan.

Als iemand mij onverwacht een vraag stelt, wordt er een ander niveau van bewustzijn in mij in werking gesteld. Volgens de Wijsheid van Kabbalah kan het ook niet anders. Dit geldt niet alleen voor mij, maar voor elke Kabbalist. In een Kabbalist wordt er iedere keer een ander beeld geboren waar vanuit hij zijn gedachte ontwikkelt.

Ik zeg nooit iets wat ik ergens heb gelezen. Ik kan zulke feiten noemen om mijn ideeën te ondersteunen, maar ik moet altijd spreken vanuit wat in mij wordt geboren op dat specifieke moment, vanuit een nieuw Partzuf, 10 Sefirot, met al zijn innerlijke eigenschappen en verbindingen. Als dat niet zou bestaan, ben je dood.

Soms bereid ik een lezing voor als ik deze moet houden voor een heel veeleisend publiek, bijvoorbeeld voor professoren, docenten, studenten of een gehoor van 1.500 mensen. Maar dan nog lees ik geen aantekeningen voor die ik voorbereid heb. De aantekeningen bestaan alleen uit de hoofdlijnen van mijn lezing.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/22/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: