De Machsom Overgaan

laitman_744Vraag: De Machsom (barrière) overgaan, wat betekent dat?

Antwoord: De Machsom overgaan betekent: het potentiële obstakel overgaan, waarna een mens gaat begrijpen wat de eigenschappen van geven zijn, eigenschappen die hij nooit eerder heeft gevoeld.

Hij was in de veronderstelling dat geven en van iemand houden vergelijkbaar waren met de spirituele eigenschap, maar alles is juist anders.

Een mens verkrijgt de eigenschap van geven voorbij de Machsom, en dan gaat hij de wereld in een kompleet ander licht zien, alsof er een schijnwerper is ingeschakeld, dan wordt de ware werkelijkheid aan hem onthuld. Daarvoor bevond hij zich nog in de duisternis.

Stel je eens voor dat we een röntgenstraal in werking zouden stellen, dan zouden we alles in het licht van de röntgenstraal zien. Maar het spirituele licht is geen röntgenstraal. Het onthult alle eigenschappen, verbindingen en kwaliteiten, alles wat zich om ons heen bevindt.

Vraag: Wat ziet een mens die de Machsom heeft gepasseerd?

Antwoord: Verbindingen! Verbindingen tussen alle delen van de schepping in hun waarachtige vorm, verbindingen die in die vorm nog niet eerder onthuld waren. Tegelijkertijd voelt een mens een grenzeloze vreugde. Zijn verrukking is het resultaat van een groot gevoel van harmonie.

Dit is een unieke goddelijke melodie, waar een mens elk moment behoefte aan heeft, in ieder deel van de schepping. Alle delen vullen elkaar aan, zij stralen en creëren een volmaakte onderlinge verbinding. Met andere woorden: verschillende tegenstellingen worden gelijktijdig met de onderlinge complementariteit ontdekt, de ene boven de andere.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/29/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed