Wie Regeert Er Over De Wereld?

laitman_229Vraag: Af en toe verschijnt er in het nieuws dat Kabbalisten over de wereld regeren. Is dit een feit of is het fictie?

Antwoord: De wereld wordt door één enkele Kracht geregeerd, de Kracht van de Natuur. Het is zeker zo dat ieder mens deze Kracht kan beïnvloeden, maar alleen in de mate waarin men een positieve invloed heeft.

Wij kunnen niets negatief beïnvloeden. Het ligt alleen binnen ons bereik om onze ontwikkeling door positieve daden te versnellen. En dit is nu precies wat de Wijsheid van Kabbalah ons leert. Uiteindelijk zullen wij allemaal onze hoogste staat bereiken, maar die staat op een positieve manier dichterbij brengen, is alleen met de hulp van Kabbalah mogelijk. De Wijsheid van Kabbalah is ons voor dit doel gegeven.

Kabbalisten hebben een positieve invloed op de wereld, zij versnellen de ontwikkeling, zij veranderen echter niets. Je kunt niets veranderen, je kunt alleen versnellen.

Vraag: Als wij de ontwikkeling van de mensheid niet negatief kunnen beïnvloeden, gaat een dergelijke invloed dan wel uit van allerlei boeven en dictators door wie mensen massief uitgeroeid worden?

Antwoord: Alle negatieve krachten in de natuur die wij in de vorm van historische figuren uit het verleden of mensen in het heden waarnemen, brengen de geschiedenis naar een positief, van tevoren bepaald einddoel. Wij bewegen ons alleen maar in deze richting.

Maar met de hulp van Kabbalah kunnen wij ons pad inkorten en het bovendien gemakkelijker en aangenamer maken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/22/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed