Verlangens Verenigen

laitman_934Vraag: Stel dat mijn vriend en ik trek hebben en ons voorbereiden om samen te gaan lunchen. Betekent dit dat wij onze verlangens verenigen? Wat betekent dat eigenlijk: verlangens verenigen?

Antwoord: Je kunt alles wat je maar wilt verenigen, maar je verlangens zullen zich niet met elkaar verbinden. Ze verbinden zich alleen als je naar één gezamenlijk doel verlangt, een hoger doel boven je ego, volgens het principe: “Wanneer mijn ziel zich in Hem zal verheugen.”

Om naar de Hoge Wereld op te stijgen, moeten twee mensen zich verenigen en een gezamenlijk verlangen creëren dat gelijk is aan de Schepper.

Uniting Desires

Dit verlangen is op hun eenwording gebouwd, als zij bereid zijn om elkaar te helpen, dit heeft een positieve invloed op de Schepper. Dan begint een mens de Schepper te beïnvloeden in dezelfde mate als de Schepper de mens beïnvloedt.

Vraag: Welke middelen reikt de Wijsheid van Kabbalah een mens aan die deze werkelijkheid wil gaan realiseren?

Antwoord: Het middel daartoe is de eigenschap van geven die wij verkrijgen als wij ons met elkaar verbinden.

Dit betekent dat er een derde eigenschap wordt gebouwd tussen twee egoïsten (ego 1 en ego 2) en de eigenschap van geven (geven 1+2). In de mate waarin zij aan elkaar geven, wenden zij zich tot de Schepper en brengen zij deze eigenschap naar Hem.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: