Sjavoeot: Waarvoor Is De Torah Eigenlijk Bedoeld?

De Torah is geen verzameling regels die we in acht moeten nemen om zo een vreesaanjagende God tevreden te stellen, de Torah is ook geen verzameling verhalen die weergeven wat er misschien ooit heeft plaatsgevonden. Wat is de Torah dan wel?

Vertaling van de tekst van onderstaande video clip

“In tegenstelling tot wat de meesten van ons geleerd hebben, is de Torah geen verzameling regels die we in acht moeten nemen om een vreesaanjagende God tevreden te stellen.”

“De Torah is ook geen verzameling verhalen die weergeven wat er misschien ooit heeft plaatsgevonden.”

“Er bestaat niets dat ons meer voordeel kan brengen dan te weten wat de Torah is, waar de Torah voor dient en hoe we de Torah kunnen gebruiken.”

Om de Torah te kunnen ontvangen verenigde Israël zich tot “Eén man met één hart”

(RASHI – Commentaar op Shemoth (Exodus) 19:2)

“Zij ontvingen geen boek. Het was echter hun eenheid die de vereiste voorwaarden creëerde om het geschenk te kunnen ontvangen van de kracht om hun ik te overstijgen en zich boven hun ego met elkaar te verbinden.”

“In deze tijd, in de woelige werkelijkheid van ons leven, betekent het bestuderen van de Torah – namelijk het voeden van onze eenheid – niet alleen onze sleutel tot succes, maar de sleutel tot overleven.”

Michael Laitman

Shavuot: What Is The Torah Really Meant For?

The Torah is not a set of rules we must observe in order to appease a fearsome God, nor is it a collection of tales that may or may not have happened. So what is it really meant for? #torah #shavuot

Posted by Kabbalah Info on Thursday, 25 May 2017

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: