Onveranderlijke Hiërarchie

laitman_243_03Torah, Dewariem (Deuteronomium) 23:1: Een man mag niet trouwen met zijn vaders vrouw. Hij mag het dek van zijn vader niet opslaan. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Zijn “vaders vrouw” is een enorm groot verlangen waarboven een zoon geen Masach (scherm) kan bouwen omdat hij zich daarvoor op het niveau van zijn vader moet bevinden. Hij kan echter niet naar dit niveau opstijgen, hij zal zich altijd op een lager niveau bevinden. Deze hiërarchie zal nooit veranderen.

Alles wat wij van Boven ontvangen, van de vrouw of van de vader, namelijk niet van onze eigen moeder of vader, komt via een filter die de invloed van het Hoge Licht beperkt, naar ons toe

De opgang van de jongere ziel naar de hogere ziel kan alleen plaatsvinden als er toestemming voor wordt gegeven, door de correcte intentie en door de krachten die deze ziel van Boven ontvangt. Daarom vinden er hier geen onafhankelijke handelingen plaats, noch met betrekking tot de vader, noch tot de moeder of de stiefmoeder. Als een mens meer Licht ontvangt dan hij aankan, zou hij zichzelf vernietigen en zou hij verbranden.

“Hij mag het dek van zijn vader niet opslaan” om zo van hem Direct Licht te ontvangen. Hij kan alleen het Licht ontvangen dat de vader – de Schepper – hem toewijst.

Een mens moet voortdurend in beweging zijn, hij kan namelijk niet over spirituele niveaus heen springen. De Torah spreekt alleen over de verhouding tussen de niveaus. En hoewel zij veranderen, blijft het Hoge Licht steeds de Hogere.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 10/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: