Intentie Bevindt Zich Boven De Materie

laitman_608_01Opmerking: Scheikundigen die hersenonderzoek verrichten, schrijven aan verschillende verlangens verschillende chemische reacties toe. Zij hebben ontdekt dat alles beschreven kan worden, uitgezonderd de intentie. Hierdoor onderscheidt de mens zich van het dier.

In een dier vallen de intenties en de verlangens samen, in de mens is het verschil tussen de intentie en de verlangens echter groter naarmate hij zich meer ontwikkelt.

Mijn Commentaar: De intentie bevindt zich boven de natuur, boven de materie. Ik wil dit bereiken met de hulp van de invloed van het Hoge Licht op mij. Intentie is geen verlangen en geen Licht.

Licht is de oorsprong van de energie buiten mij. Verlangen is dat wat al in mijn substantie werkzaam is. Als ik een nieuwe staat wil bereiken, verandert het verlangen in intentie. In de Wijsheid van Kabbalah associeer ik de intentie niet met de materie, maar met het Hoge Licht dat mij verandert.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/25/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed