Educatie Is De Belangrijkste Taak Van Een Natie

 Vraag: Is er in de Wijsheid van Kabbalah kennis te vinden over de manier waarop een natie zou moeten functioneren?

Antwoord: In onze tijd moet een natie zich in de allereerste plaats bezighouden met de educatie van het volk dat binnen haar eigen grenzen woont, niet over die grenzen heengaan naar andere naties en – in de ruime zin van het woord – evenmin iedereen erbij betrekken, maar in de eerste plaats haar eigen burgers van educatie voorzien.

Als mensen die een goede educatie hebben gekregen binnen een natie leven, de algemene gedachte van de Natuur begrijpen en zich ervan bewust zijn op wat voor manier de Natuur werkt, zullen zij allerlei soorten problemen aankunnen.

Vraag: Moeten de grenzen dus blijven bestaan zolang mensen geen educatie hebben gekregen en kunnen de grenzen opengesteld worden als de educatie op de juiste wijze heeft plaatsgevonden?

Antwoord: Natuurlijk, want dan gaat een mens begrijpen wie hij wel en wie hij niet kan toelaten. Dan zou er niet zo ondoordacht gehandeld worden zoals het tot nu toe in Europa is gebeurd, waardoor men nu in grote problemen is vastgelopen. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je je voordeur open zou zetten en een vreemd gezin binnen zou laten om bij jou in huis te wonen.

Het probleem is dat de Europeanen hun landen en hun continent niet eerst als een familie zijn gaan beschouwen die andere buitenlandse familieleden accepteerden om in hun huizen te komen wonen. Zouden zij het kunnen uithouden in een slaapzaal? Stel dat het staatshoofd ervan uit zou gaan dat hij dat zou kunnen. Waarom probeert hij dan niet als eerste om hen bij zich in huis te nemen?

Educatie kunnen we beschouwen als inzicht in situaties waarin wij leven, kennis over de mensen met wie wij werken en over de manier waarop wij dergelijke experimenten kunnen evalueren. Het is nu zo – nu we al immigrantengezinnen in huis hebben – dat we niet weten wat we met hen moeten beginnen.

Je moet hen te eten geven, voor hen schoonmaken, hen van alle noodzakelijke levensbehoeften voorzien, een vergoeding geven en zelfs van ze houden. Bovendien moet je naar hen luisteren en aan hun wetten gehoorzamen; met andere woorden: zij gaan jou opvoeden in plaats van jij hen. Zij zijn namelijk niet van plan om jouw levenswijze, jouw vorm van onderwijs en jouw sociale gebruiken te accepteren.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/8/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: