Worden Wij Door Boven Beschermd? Deel 1

Dr. Michael LaitmanVraag: Soms hebben zelfs de meeste niet-religieuze mensen een gevoel dat er de een of andere hogere macht is die hen beschermt en hen helpt om ongeschonden uit zeer gevaarlijke situaties te komen.

Maar er zijn ook heel moeilijke situaties waarin we het gevoel hebben dat we door Boven vergeten worden of dat er zelfs nooit een hogere macht is geweest die ons ooit heeft beschermd.

De moderne mens gelooft steeds minder in bescherming van Boven. Bestaat dat eigenlijk wel?

Antwoord: Er is niet alleen bescherming van Boven, wij leven in deze wereld zelfs zoals een embryo in de baarmoeder, namelijk in een systeem dat ons met elkaar verbindt volgens alle bestaande parameters en ons geen enkele vrijheid laat.

Dit systeem staat ons niet toe om ook maar één enkele onafhankelijke beweging te maken: niet op fysiek gebied, niet op spiritueel gebied, niet mentaal en niet emotioneel. Alles is met staaldraad in een strikt systeem met elkaar verbonden en het is onmogelijk om ook maar over enige vrijheid te denken, in elke zin van het woord.

Deze Kracht die ons met duizenden connecties verbindt, is voor ons verborgen en daarom hebben wij de indruk dat we vrij zijn en alles kunnen doen wat we willen. Onze toekomst, onze handelingen en de reacties van het alomvattende systeem daarop, zijn allemaal bedekt door de duisternis van het onbekende.

Waarom zou de natuur dit allemaal voor ons verborgen houden? Zodat wij zelf het systeem kunnen ontdekken waarin wij leven, om het te kunnen bestuderen, het te voelen en het zodanig te begrijpen dat we er naadloos een integraal deel van worden, in één bewustzijn, één verlangen en één gevoel met dat systeem. Dit is de voorbestemming van de mens en het doel van zijn bestaan in deze wereld.

From KabTV’s “New Life #818” 01/26/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed