Wat Zijn Sefirot?

laitman_608_02Vraag van Facebook: Wat zijn Sefirot?

Antwoord: Een Sefira is iets wat schijnt. Het is allemaal heel eenvoudig. Ons ego dat alles wil opslokken, is een volkomen zwart lichaam dat niet kan schijnen. Maar als het zichzelf sluit en in de tegengestelde richting gaat werken, met de intentie om te geven, wordt het Licht, en alles wat dichterbij komt, door het lichaam gereflecteerd.

Een zwart lichaam waardoor het licht wordt opgeslokt, reflecteert geen lichtstralen, ook het lichaam zelf kunnen we dan niet zien. Maar als het schijnt en de lichtstralen niet worden opgeslokt, maar worden gereflecteerd, is het voor iedereen zichtbaar.

Een Sefira is het ego dat in zekere mate en op een bepaalde manier gecorrigeerd is. Daarom schijnt hij en wordt hij Sefira genoemd, (van het Hebreeuwse woord ספּיר) – schijnend.

Wij zitten zo in elkaar dat wij uit tien delen bestaan, wij moeten die delen zo helder mogelijk laten schijnen. Als die staat bereikt is door een mens, wordt dat “het voltooide einde van de correctie “ genoemd, het moment waarop hij een mens van het Licht wordt.

Vraag: Wordt dit bedoeld als we in de Torah lezen dat het gelaat van Mozes straalde?

Antwoord: Ja. Zijn gelaat straalde. In de vertaling klinkt het helaas als “hoorns”, want “straal” en “hoorn” zijn twee betekenissen van hetzelfde woord.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/6/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: